Competitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie is één van de grootste tenniscompetities ter wereld en wordt in gespeeld in de maanden april, mei en juni.

Iedereen kan de indeling bekijken via https://mijnknltb.toernooi.nl/Home. Onder voorbehoud van een aantal terugtrekkingen en toevoegingen die de KNLTB nog moet doorvoeren, is dit de definitieve indeling.

Een overzicht van alle competitie datade versoepelde regels omtrent invallen competitie en het competitiereglement

Aangezien er op vrijdagavond meer teams thuis spelen dan we op onze buitenbanen kwijt kunnen, gaan we ook dit jaar weer gebruik maken van onze binnenbanen. We zouden het op prijs stellen als iedereen zich hier flexibel in opstelt. Uiteraard zullen we het spelen op onze binnenbanen zoveel mogelijk eerlijk verdelen over alle teams.

Bij de wedstrijdformulieren zit een formulier voor ploeguitwisseling. Hierop wordt de intentie aangegeven van hoe er gespeeld gaat worden.

Vul het wedstrijdformulier pas op het laatste moment in. Als de wedstrijd door weersomstandigheden niet uitgespeeld kan worden en de namen staan al op het wedstrijd formulier dan betekent dat dus ook dat de op het wedstrijdformulier genoemde personen de inhaalwedstrijd moeten spelen.

Let op!!

De aanvangstijden van alle speeldagen (zowel de uit- als thuiswedstrijden) zijn variabel. Kijk daarom elke week op de KNLTB site, waar de aanvangstijden minimaal 8 dagen voor de speeldag worden geplaatst.

Telling in avondcompetities:

Alle avondcompetities zijn verplicht om in iedere partij een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende (derde) set te spelen. Zo’n tiebreak als vervangende beslissende set wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. De winnaar van de beslissende tiebreak – en daarmee van de partij – is degenen die het eerst tien punten behaalt, op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).

Kijk ook goed naar welk team je bent. Door het promoveren en degraderen van teams kan het zijn dat je een ander teamnummer hebt dan vorig jaar.

Invoeren Uitslagen:

De uitslagen moeten binnen 24 uur na de wedstrijd ingevoerd worden door de captains via zijn of haar MijnKNLTB.nl.  Alle captains zoals vermeld in het overzicht worden door onze VCL aangemeld als uitslagengedelegeerde. Bijgaand ook de handleiding voor het invoeren van de uitslagen.

Wij raden aan om het invoeren van uitslagen te doen via deze link (http://www.knltb.nl/uitslageninvoeren). Deze pagina is geschikt voor Apple en Windows gebruikers.

Geef ook voor afgelaste of gestaakte wedstrijden de inhaaldag digitaal binnen 24 uur door aan de KNLTB. Wanneer er binnen zes dagen na de geplande wedstrijddag nog niets is doorgegeven, dan is de KNLTB helaas genoodzaakt om de vereniging te beboeten voor het niet tijdig doorgeven van de uitslagen, en dit zullen wij uiteraard doorbelasten naar het betreffende team.

Mocht u gebruik maken van een invaller in uw team wilt u dit dan altijd vooraf melden bij de VCL zodat wij kunnen controleren of de betreffende persoon wel mag invallen.

Wanneer er tijdens de competitie onduidelijkheden zijn tussen ploegen kan bijgaande Competitiereglement helpen. Kom je er samen met de andere ploeg niet uit, dan kunnen jullie contact opnemen met de Verengingscompetitieleider van die dag.

Uitstel van competitiewedstrijden:

Een competitiewedstrijd wordt in zijn geheel gespeeld op de datum die vermeld staat in het competitieprogramma.
Het is toegestaan om een competitiewedstrijd voorafgaand aan de officiële speeldatum te spelen. Als beide aanvoerders hierover overeenstemming bereiken, is de overeengekomen datum de officiële speeldatum geworden. Alle regels gelden nu voor deze nieuwe speeldatum. Kan de wedstrijd op de onderling overeengekomen datum niet (uit)gespeeld worden (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden), dan moet deze wedstrijd alsnog gespeeld worden op de oorspronkelijke speeldatum.
Het is niet toegestaan om wedstrijden uit te stellen wegens verhindering, vakantie, ziekte of blessures van spelers. In dergelijke gevallen moet men voor invallers zorgen.
Een afgebroken of niet-gespeelde wedstrijd (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) moet uiterlijk op de eerstvolgende inhaaldag worden (uit)gespeeld.

Als laatste willen we jullie allemaal ook dit keer weer vragen om een goede gastvrouw cq gastheer te zijn. Zorg ervoor dat jullie tegenstanders zich thuis voelen bij ons op het tennispark en dat het hele team op tijd aanwezig is om ze welkom te heten.

 

 Een sportieve competitie gewenst.

VCL
Briggite de Vetten
Marianne Oosterwegel
Mary de Korte
Ad van der Stok
Michel van der Laan

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 562 723

Tennisvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421JG Oudewater