COOP Grand Slam for kids 2019

03 november 2019


COOP Grand Slam for Kids

5 november 2019, De IJsselbode 


De parkeerplaats bij tennisvereniging De Heksenmeppers kon het aantal auto’s maar net verwerken. Niet alleen vanuit de directe omgeving maar zelfs uit Wassenaar, Apeldoorn en Houten hadden jeugdige tennissers (en natuurlijk hun ouders) de weg naar Oudewater weten te vinden. Speciaal voor de gelegenheid waren de netten op de buitenbanen nog niet gestreken en had de organisatie er op gegokt dat de weersomstandigheden van dien aard zouden zijn dat de in samenwerking met Grand Slams georganiseerde tennishappening voor de jeugdige leden zou kunnen worden gehouden. De jeugdcommissie van De Heksenmeppers mocht over het weer niet klagen en zo kon er op drie terreinen worden gespeeld. Zowel de buitenbanen, als de tennishal en de naastgelegen sporthal boden onderdak aan de 102 kinderen die zich hadden aangemeld. Onder hen een 50-tal van de vereniging zelf. Er werd gespeeld op een vijftal niveau’s en tussen de bedrijven door waren er allerhande tennis gerelateerd bezigheden. Niemand kon zich dan ook vervelen.

Zelf arbitreren

Voor buitenstaanders moet het een bevreemdend beeld hebben opgeleverd om kinderen van 12 jaar geheel zelfstandig hun wedstrijd te zien spelen, waarbij zij hun eigen arbitrage en telling verzorgen. De ouders mochten zich hier niet mee bemoeien en verbleven achter de hekken. Veel kinderen schoolden samen rond het kleine gravelbaantje waar een vorm van prijzenslag werd gespeeld. De prijs die met de bal werd geraakt had meteen een eigenaar. In de tennishal zelf speelde een andere categorie op een half veld en in de sporthal waren veldjes uitgezet voor weer een jongere afdeling. Kortom voor elk wat wils en ieder op het eigen niveau.

Tenniskids

Tennisvereniging De Heksenmeppers hanteert voor de jeugdleden het tennisprogramma Tenniskids. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich in een snel tempo bekwamen door het gebruik van speciale ballen, rackets, banen en oefeningen. Daarbij staan plezier en samenspel centraal. Achtereenvolgens komen de jeugdige sporters uit in de categorieën blauw (4 t/m 6), rood (6 t/m 9), oranje (8 t/m 11), groen (10 t/m 12) en geel (11 t/m 17). Wie dit parcours doorloopt, kan op een volledige baan met de juiste techniek meer dan uit de voeten en heeft een hobby tot op hoge leeftijd. Daarvan kunnen ook ‘late roepingen’ getuigen.

Nieuwscategorieën Jeugdnieuws


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 508 129

Tennis- en padelvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421JG Oudewater

KVK-nummer

40478568