Vanaf 29 april is de jeugd weer welkom op ons tennispark!

27 april 2020

We hebben voor onze jeugdleden goed nieuws gekregen!
De jeugd tot en met 18 jaar mag vanaf 29 april buiten (niet in de hal) weer lessen en vrijspelen.  

Helaas zijn de andere maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus minder positief voor onze vereniging. De senioren mogen nog niet de baan op en dat betekent dat de voorjaarscompetitie niet door gaat. Alle toernooien tot en met 14 juni zijn afgelast, dat geldt ook voor de KIA Tenniskids.  

Ondertussen is de baancommissie druk bezig om de banen op orde te brengen en te houden en dat valt niet mee in deze tijden van droogte en geen baanbezetting. De banen zijn nog zacht en alleen de banen 1,2,5 en 6 zijn bespeelbaar.  

Het is erg belangrijk dat we ons aan de richtlijnen van de gemeente en de KNLTB houden. Naast het risico voor onze kwetsbare naasten en de boete die iedereen riskeert die zich niet aan de regels houdt, lopen we als vereniging het risico dat de speelmogelijkheden die we nu voor de jeugd kunnen organiseren weer worden verboden. Wij doen hiervoor een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. 

Dan hebben we nog een mededeling van huishoudelijke aard: het clubhuis is voor leden gesloten en dat geldt dus ook voor de toiletten en kleedkamers.  

Contributie en bijdragen competitie
Aangezien de kosten voor de vereniging grotendeels doorlopen, wordt ook de contributie regulier geïnd. We zullen later dit jaar met elkaar de balans van plussen en minnen moeten opmaken en met elkaar besluiten hoe we die gaan verrekenen. De bijdragen voor de voorjaarscompetitie worden teruggestort. De gemiste lessen voor de jeugd gaan we compenseren.  

Jeugd
6 Lange weken hebben we op dit moment moeten wachten, maar vanaf 29 april mag de jeugd t/m 18 jaar de tennisbaan weer op.  

In samenspraak met de tennisschool zullen we volgende week de lessen weer hervatten, de richtlijnen van het RIVM en KNLTB in ogenschouw houdend.
Via de sportchat neemt Rob contact op met de jeugd over de lestijden, de JC informeert de jeugd per mail over de aanvullende maatregelen tot (minimaal) 20 mei. 

De gemiste lessen door de verplichtte sluiting van het tennispark, zullen wij in de komende weken zoveel als mogelijk inhalen. De Jeugdcommissie is in overleg met de tennisschool hoe dit exact vorm te geven. Te denken valt aan extra clinics op de zondagen waar normaal gesproken competitie wordt gespeeld, maar ook extra lesmomenten gedurende de week. Jeugdleden(ouders van): houd jullie mailbox in de gaten en haal je rackets vast weer uit de tas… wij kunnen niet wachten deze mooie sport weer samen met jullie op te pakken!     

Ook voor de Oudewaterse jeugd die in eerste instantie geen lid is van de vereniging willen we sessies organiseren zodat ook zij, na een periode van intelligente lockdown, weer lekker kunnen bewegen en sporten. Dus voor alle (groot)ouders, tantes en ooms of andere relaties van kinderen t/m 18 jaar in Oudewater: houd Facebook in de gaten en attendeer de jeugd op dit initiatief. Ons doel is zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om te bewegen, en natuurlijk hopen we dat ze zullen ervaren hoe leuk tennis is als sport! 

Vrijspelen voor de leden t/m 18 jaar is mogelijk, wanneer er toezicht op het park aanwezig is. Concreet is dit het geval op de volgende dagen en tijden:
Woensdag: 15:00 – 18:00 uur
Donderdag: 15:00 – 18:00 uur
Vrijdag: 15:00 – 18:00 uur 

Op de momenten dat er geen toezicht aanwezig is, zijn wij genoodzaakt de netten naar beneden te halen. Dit om te voorkomen dat er getennist wordt zonder autorisatie en we het risico lopen dat de gemeente ons verplicht het park weer te sluiten. Dit zou de kans voor de jeugd om te sporten en te bewegen weer wegnemen…  

Wij rekenen op uw begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden. 

Mochten er naar aanleiding van dit bericht nog vragen zijn, verwijzen wij u naar de volgende pagina van de KNLTB: https://www.knltb.nl/overig/veelgestelde-vragen-corona-virus/. Ook kunt u contact met ons opnemen via email [email protected] Als het kabinet na 20 mei met een nieuw beleid komt dat onze vereniging betreft, zullen we u zo snel mogelijk informeren. Laten we hopen dat de maatregelen verder worden versoepeld en dat we snel allemaal weer de baan op mogen. 

Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze periode. Hopelijk mogen we elkaar snel, in goede gezondheid, weer treffen op de tennisbaan! 

Namens het bestuur van TV de Heksenmeppers,

Jan Arent Lameris
[email protected] 

Nieuwscategorieën Jeugdnieuws Nieuws Algemeen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 508 129

Tennisvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421JG Oudewater