Tennis competitie Senioren

Vele competitieteams, zowel jeugd als senioren, doen mee aan de competities van de KNLTB. Er zijn competities in het voor- en najaar en in de zomer. De competitie is in beheer van de Vereniging Competitie Leider (VCL). Voor meer informatie over de competitie kun je contact opnemen met de VCL door een mail te sturen naar [email protected]. De senioren worden door de VCL uitgenodigd medio december en juni om zich op te geven voor de voorjaars- en najaarscompetitie. 
 
Er kan gespeeld worden op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en/of zondag. De wedstrijddagen vinden in het voorjaar plaats in de maanden april en mei en in het najaar in de maanden september en oktober.

Wanneer de indeling bekend is ontvangt de teamcaptain van het team van de VCL een mail met de indeling. Deze kun je zelf bekijken op MijnKNLTB. Onder voorbehoud van een aantal terugtrekkingen en toevoegingen die de KNLTB nog moet doorvoeren, is dit de definitieve indeling.

Een overzicht van alle competitiedata voor de voorjaarscompetitie 2024 is hier te vinden. De competitiedata voor de zomercompetitie is hier te vinden.

Er wordt gespeeld volgens het competitieregelement van de KNLTB. Wanneer er tijdens de competitie onduidelijkheden zijn tussen ploegen kan dit competitiereglement helpen. Kom je er samen met de andere ploeg niet uit, dan kunnen jullie contact opnemen met de VCL van die dag.

Tijdens de competitiedagen is er beperkte mogelijkheid om vrij te spelen. Het spelen van competitie (geldt ook voor toernooiwedstrijden en trainingen) heeft voorrang op vrij tennissen.


VRIJDAGAVOND COMPETITIE

Aangezien er op vrijdagavond meer teams zich inschrijven dan de vereniging kwijt kan wordt er gebruik gemaakt van een loting. Wanneer je bent uitgeloot voor de competitie op vrijdagavond hoef je in de twee daarop volgende seizoenen niet deel te nemen aan de loting.

Doordat er veel inschrijvingen zijn. Kunnen wij deze teams niet allemaal op onze buitenbanen kwijt. Hierdoor maken wij ook gebruik van onze binnenbanen. We zouden het op prijs stellen als iedereen zich hier flexibel in opstelt. Uiteraard zullen we het spelen op onze binnenbanen zoveel mogelijk eerlijk verdelen over alle teams. 

WEDSTRIJDFORMULIER

De wedstrijdformulieren zijn komen te vervallen. Het is verplicht om voorafgaand aan de wedstrijd de digitale ploegopstelling door te geven op volgorde van speelsterkte. alle teamleden kunnen de digitale ploegopstelling invoeren.

AANVANGSTIJDEN

LET OP: De aanvangstijden van alle speeldagen (zowel de uit- als thuiswedstrijden) zijn variabel. Kijk daarom elke week op de KNLTB site, waar de aanvangstijden minimaal 8 dagen voor de speeldag worden geplaatst.

TELLING IN DE AVONDCOMPETITIES

Alle avondcompetities zijn verplicht om in iedere partij een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende (derde) set te spelen. Zo’n tiebreak als vervangende beslissende set wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. De winnaar van de beslissende tiebreak – en daarmee van de partij – is degenen die het eerst tien punten behaalt, op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).


INVOEREN UITSLAGEN

De uitslagen moeten binnen 24 uur na de wedstrijd ingevoerd worden door de captains via zijn of haar MijnKNLTB.nl of via de Clubapp. Alle captains zoals vermeld in het overzicht worden door onze VCL aangemeld als uitslagengedelegeerde. Bijgaand ook de handleiding voor het invoeren van de uitslagen.

Wij raden aan om het invoeren van uitslagen te doen via deze link: knltb.nl/uitslageninvoeren. Deze pagina is geschikt voor Apple en Windows gebruikers. Tegenwoordig kan het invoeren van de uitslagen ook gemakkelijk via de MijnKNLTB app. Wanneer je, als teamcaptain, ingelogd bent en de app opent nadat er gespeeld is, verschijnt er vanzelf een pop-up waar je de uitslagen kan invoeren.

Klik hier voor de download link van de KNLTB ClubApp voor IOS en Android.

Geef ook voor afgelaste of gestaakte wedstrijden de inhaaldag digitaal binnen 24 uur door aan de KNLTB. Wanneer er binnen zes dagen na de geplande wedstrijddag nog niets is doorgegeven, dan is de KNLTB helaas genoodzaakt om de vereniging te beboeten voor het niet tijdig doorgeven van de uitslagen, en dit zullen wij uiteraard doorbelasten naar het betreffende team.


INVALLER

Mocht je gebruik maken van een invaller in jouw team wil je dit dan altijd vooraf melden bij de VCL zodat wij kunnen controleren of de betreffende persoon wel mag invallen. De versoepelde regels omtrent het invallen bij de competitie zijn hier te vinden.


UITSTEL VAN COMPETITIEWEDSTRIJDEN

Een competitiewedstrijd wordt in zijn geheel gespeeld op de datum die vermeld staat in het competitieprogramma. Het is toegestaan om een competitiewedstrijd voorafgaand aan de officiële speeldatum te spelen. Als beide aanvoerders hierover overeenstemming bereiken, is de overeengekomen datum de officiële speeldatum geworden. Alle regels gelden nu voor deze nieuwe speeldatum. Kan de wedstrijd op de onderling overeengekomen datum niet (uit)gespeeld worden (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden), dan moet deze wedstrijd alsnog gespeeld worden op de oorspronkelijke speeldatum.
Het is niet toegestaan om wedstrijden uit te stellen wegens verhindering, vakantie, ziekte of blessures van spelers. In dergelijke gevallen moet men voor invallers zorgen.
Een afgebroken of niet-gespeelde wedstrijd (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) moet uiterlijk op de eerstvolgende inhaaldag worden (uit)gespeeld.


OP DE COMPETITIEDAG

Als laatste willen we jullie allemaal ook dit keer weer vragen om een goede gastvrouw cq gastheer te zijn. Zorg ervoor dat jullie tegenstanders zich thuis voelen bij ons op het tennispark en dat het hele team op tijd aanwezig is om ze welkom te heten.

 

WIJ WENSEN JULLIE EEN SPORTIEVE COMPETITIE!

VCL
Michel van der Laan

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben. Mail dan naar [email protected]

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 508 129

Tennis- en padelvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421 JG Oudewater

KVK-nummer

40478568