Tenniskids

 

Geef kinderen een bal en een tennisracket en ze gaan ermee aan de slag. Toch zijn er maar te weinig kinderen in de leeftijdcategorie 4 t/m 8 jaar die tennissen. En dat terwijl de tennissport zoveel te bieden heeft aan kinderen in deze belangrijke ontwikkelingsfase van hun (bewegings)leven. De KNLTB ging daarom op zoek naar een geschikt concept voor jeugdige tennissers en vond dat in Engeland: Tenniskids.

Tennis een moeilijke sport om te leren? Nu niet meer! Met Tenniskids bied Tennis4U jeugdspelers (vanaf 4 jaar) leuke en leerzame activiteiten, waardoor ze eerder tennis kunnen spelen dan nu vaak het geval is.

Hoe? Door klein te beginnen. Spelenderwijs leren tennissen, spelplezier en het ontwikkelen van vaardigheden, daar gaat het om. Aangepaste banen en ballen, speciale Tenniskids lesmaterialen, diploma's en stickerboekjes passen perfect bij de belevingswereld van kinderen. In vier stappen leren onze trainers jonge kinderen het tennisspel. Blauw, rood, oranje en groen.

Lengte kind Leeftijd (ongeveer) Lengte racket
91 cm. 5-6 54 cm.
91 cm. - 122 cm. 6-8 54-58 cm  
122 cm. -130 cm 8-9 58-64 cm  
130 cm - 152 cm. 9-10 64-66 cm        

 

 

 

Nieuw overzicht Tenniskids indeling  

Tenniskids Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging, waarbij plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Daarbij zijn er vier verschillende thema’s ontwikkeld in de belevingswereld van het kind. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma.  

Tenniskids Rood  

In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze ontwikkelen basisvaardigheden zoals bewegen en coördinatie, nemen deel aan veel leuke aktiviteiten en spelen kleine wedstrijden.

Vanaf 5 jaar kunnen kinderen instromen in fase Rood, als ze:

• meedoen zonder ouders

• simpele instructies begrijpen en uitvoeren

• goed genoeg kunnen bewegen en balanceren om de veiligheid te garanderen.

In rood spelen kinderen met speciale rode ballen op een speciaal ontworpen rode (mini) baan.  

Tenniskids Oranje

In de tweede, oranje fase wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de basisvaardigheden. Kinderen leren nieuwe slagen en technieken die hen voorbereiden op het spelen op een grote baan. De wedstrijden worden steeds langer. Kinderen gaan naar de oranje fase als ze gemiddeld 8/9 jaar oud zijn. In de oranje fase wordt gespeeld met speciale oranje ballen op een driekwart veld (18 meter baan).  Na deze fase zijn ze klaar voor een tennisveld dat volwassenen kennen als een hele tennisbaan, maar wel met een aangepaste bal.  

Tenniskids Groen

In de derde, groene fase vindt de voorbereiding plaats op tennis op een hele baan. Kinderen in deze fase zijn groter en sterker en dus in staat de hele baan te bestrijken. Techniek en taktiek worden verder ontwikkeld evenals atletische vaardigheden. Wedstrijden worden nog langer en competitietennis speelt een belangrijkere rol. Kinderen in de groene fase spelen op een hele baan met aangepaste ballen. Na deze fase kunnen de tenniskids menig volwassene aan.  

Voor meer informatie over tenniskids kun je terecht bij de tennisleraar Rob van der Draai en tenniskidsfunctionaris Martijn Voorbach.

Voor meer informatie zie ook Tenniskids

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 562 723

Tennisvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421JG Oudewater