Competitie Jeugd

In principe spelen alle jeugdleden dankzij het Alles-in-één tarief competitie. De competitie wordt voor alle categoriën gespeeld op zondag. Zowel in in het voor- als najaar. Hierdoor komen de kinderen bijna het hele jaar door in aanraking met tennis. Want, als er geen competitie is, kunnen zij deelnemen aan toernooitjes. Hieronder is de uitleg van de verschillende competities weergeven. Weet je niet in welke categorie je/jouw zoon of dochter speelt? Bekijk dan de pagina 'Wat is tenniskids?', vraag het aan de trainer of stuur een mail naar [email protected].

 

WORLD TOUR ROOD 

Kinderen die tennissen in ROOD maken kennis met leuke activiteiten en spelen een uur korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie. Deze competitie vindt plaats op zondag. Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8.30 en 12.00 uur. Alle aanwezige kinderen worden ter plekke in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen. Rood speelt korte partijtjes (in enkelspel vorm) om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij. Er worden dus nog geen games geteld. Serveren gaat om de beurt en mag bovenhands en onderhands. Omdat plezier het belangrijkste is worden er geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats via de Tenniskids planner.

Alle RODE kids worden in principe ingedeeld in de World Tour Rood, tenzij zij zich afmelden. De competitiedagen vinden plaats vanaf eind maart tot half juni en in september en oktober. De jeugdleden worden hierover tijdig geïnformeerd door de tenniskidsfunctionaris Martijn Voorbach.  

WORLD TOUR ORANJE

Kinderen die tennissen in ORANJE kunnen deelnemen aan de Tenniskids competitie: de Oranje competitie. Ook deze competitie vindt plaats op zondag. Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8:30 en 12:00. Er worden enkels en dubbels gespeeld, waarbij de dubbelpartner zoveel mogelijk van de eigen vereniging is. De kinderen spelen om 4 gewonnen games en wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast bij een 40-40 stand. Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld (geen tiebreak). Serveren mag zowel bovenhands als onderhands. Er worden alleen partijresultaten bijgehouden zoals winnaar of verliezer, bijv. Pietje wint, Jantje verliest. Iedere speeldag wordt een ploeg binnen de afdeling dagwinnaar. De partijresultaten zijn terug te vinden op MijnKNLTB.nl

Alle ORANJE kids worden in principe ingedeeld in de World Tour Oranje, tenzij zij zich afmelden. De competitiedagen vinden plaats vanaf eind maart tot half juni en in september en oktober. De jeugdleden worden hierover tijdig geïnformeerd door de tenniskidsfunctionaris Martijn Voorbach.  

VOOR- EN NAJAARSCOMPETITIE GROEN

Voor kinderen die in GROEN tennissen is er een voorjaar- en najaarscompetitie. Ook deze competitie vindt plaats op zondag. Het aanvangstijdstip is variabel tussen 8.30 en 12.00 uur. Er worden per competitiedag 4 enkels en 2 dubbels gespeeld. Hierbij worden er 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Ook bij deze competitie wordt het Beslissend Punt Systeem (BPS) toegepast. De partijresultaten zijn terug te vinden op MijnKNLTB.nl.

Alle GROENE kinderen worden in principe opgegeven voor de Groene voor- en najaarscompetitie, tenzij zij zich afmelden. De competitiedagen vinden plaats in april en mei en in september en oktober. De jeugdleden worden hierover tijdig geïnformeerd door de tenniskidsfunctionaris Martijn Voorbach.  

LANDELIJKE COMPETITIE JUNIOREN

Voor de kinderen van 11 t/m 17 jaar, de Junioren / GELE jeugd, is er de Landelijke Junioren competitie. Deze competitie wordt gespeeld op de zondagen in zowel het voorjaar, als in het najaar gespeeld. In totaal zijn er 14 speelmomenten. De junioren competitie bestaat uit twee groepen: 11 t/m 14 jaar en 13 t/m 17 jaar.

Junioren 11 t/m 14 jaar: Er worden sets tot 4 games gespeeld met een verschil van 2 games. Bij 4-4 volgt er een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van twee punten). Daarnaast wordt er gespeeld met het Beslissend Punt Systeem (BPS). Dit houdt in dat er bij 40-40 een winnend punt wordt gespeeld. De derde set wordt bepaald door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten. Overigens spelen jongens en meiden bij deze competitie door elkaar en mét en tegen elkaar.

Junioren 13 t/m 17 jaar: Bij deze competitie worden er sets tot 6 games, met een verschil van 2 games gespeeld. Bij 6-6 volgt er een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van twee punten). In de enkel en dubbel wordt bij 1-1 in sets een beslissende wedstrijdtiebreak tot 10 punten gespeeld.

Onze GELE jeugd doet niet automatisch mee met de competitie. De jeugdleden worden hierover in mei en oktober geïnformeerd door VCL Martijn Voorbach.

Voor vragen over de competitie kan er gemaild worden naar [email protected]. Martijn Voorbach is het aanspreekpunt voor de comptitie.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 508 129

Tennis- en padelvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421 JG Oudewater

KVK-nummer

40478568