Padel competitie

De padelcompetitie van de KNLTB wordt gespeeld in het voor- en najaar, zomer en winter. De senioren worden door de VCL uitgenodigd om zich op te geven voor de diverse competities. De competitie is in beheer van de Vereniging Competitie Leider padel (VCL padel).

Voor meer informatie over de competitie kun je contact opnemen met de VCL padel door een mail te sturen naar [email protected]

Er kan gespeeld worden op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Voor het competitiereglement klik hier. Wanneer de indeling bekend is ontvangt de VCL teamcaptain een mail met de indeling. Deze kun je zelf inzien op MijnKNLTB. Speeldata van de voorjaarscompetitie 2024 klik hier.

Met name de vrijdagavond is zo vol dat er geloot moet worden tussen de teams om mee te kunnen doen.

Tijdens de competitiedagen is er slechts beperkte mogelijkheid om vrij te spelen. Het spelen van competitie (en toernooiwedstrijden en trainingen) heeft voorrang op vrij spelen.

AANVANGSTIJDEN
LET OP: De aanvangstijden van alle speeldagen (zowel de uit- als thuiswedstrijden) zijn variabel. Kijk daarom elke week op de KNLTB site, waar de aanvangstijden minimaal 8 dagen voor de speeldag worden geplaatst.

TELLING IN DE AVONDCOMPETITIES
Alle avondcompetities zijn verplicht om in iedere partij een wedstrijdtiebreak (10 punten) als vervangende beslissende (derde) set te spelen. Zo’n tiebreak als vervangende beslissende set wordt gespeeld op het moment dat de stand één set gelijk is. De winnaar van de beslissende tiebreak – en daarmee van de partij – is degenen die het eerst tien punten behaalt, op voorwaarde dat er een verschil is van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en geldt voor de partijuitslag als een set met games (7-6).  

INVOEREN UITSLAGEN
De uitslagen moeten binnen 24 uur na de wedstrijd ingevoerd worden door de captains via zijn of haar MijnKNLTB.nl of via de Clubapp. Alle captains zoals vermeld in het overzicht worden door onze VCL aangemeld als uitslagengedelegeerde.

Tegenwoordig kan het invoeren van de uitslagen via de MijnKNLTB app. Wanneer je, als teamcaptain, ingelogd bent en de app opent nadat er gespeeld is, verschijnt er vanzelf een pop-up waar je de uitslagen kan invoeren. Ga hier naar de KNLTB ClubApp https://www.knltb.club/clubapp/ voor IOS en Android. Geef ook voor afgelaste of gestaakte wedstrijden de inhaaldag digitaal binnen 24 uur door aan de KNLTB.

Wanneer er binnen zes dagen na de geplande wedstrijddag nog niets is doorgegeven, dan is de KNLTB helaas genoodzaakt om de vereniging te beboeten voor het niet tijdig doorgeven van de uitslagen, en dit zullen wij uiteraard doorbelasten naar het betreffende team.

INVALLER
Mocht je gebruik maken van een invaller in jouw team wil je dit dan altijd vooraf melden bij de VCL zodat wij kunnen controleren of de betreffende persoon wel mag invallen. De versoepelde regels omtrent het invallen bij de competitie zijn hier te vinden.

UITSTEL VAN COMPETITIEWEDSTRIJDEN
Een competitiewedstrijd wordt in zijn geheel gespeeld op de datum die vermeld staat in het competitieprogramma. Het is toegestaan om een competitiewedstrijd voorafgaand aan de officiële speeldatum te spelen. Als beide aanvoerders hierover overeenstemming bereiken, is de overeengekomen datum de officiële speeldatum geworden. Alle regels gelden nu voor deze nieuwe speeldatum.

Kan de wedstrijd op de onderling overeengekomen datum niet (uit)gespeeld worden (bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden), dan moet deze wedstrijd alsnog gespeeld worden op de oorspronkelijke speeldatum. Het is in principe niet toegestaan om wedstrijden uit te stellen wegens verhindering, vakantie, ziekte of blessures van spelers. In dergelijke gevallen moet men voor invallers zorgen. Een afgebroken of niet-gespeelde wedstrijd (bijvoorbeeld door weersomstandigheden) moet uiterlijk op de eerstvolgende inhaaldag worden (uit)gespeeld.

DE COMPETITIEDAG
Als gastvrouw en gastheer zorg je ervoor dat jullie tegenstanders zich thuis voelen bij ons op het tennispark en dat het hele team op tijd aanwezig is om ze welkom te heten.

LADDERCOMPETITIE
Naast de reguliere KNLTB competities, wordt er bij de Heksenmeppers ook het hele jaar gespeeld voor de laddercompetitie (inmiddels meer dan 80 koppels). De laddercompetitie is voor leden gratis en je kan je aanmelden via https://sportconnexions.com/heksenmeppers-padel/  Hier worden tweewekelijks automatisch voor ieder niveau wedstrijden tegen anderen gepland. Voor nieuwe en bestaande leden zeker aan te raden, net als de groeps-whatsapp (aan te melden via https://chat.whatsapp.com/BVvlpvvZ8b429M7assx1zN    

Wij wensen iedereen  een sportieve competitie!

VCL padel Tom Oosterwegel

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben. Mail dan naar [email protected]

     

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 348 508 129

Tennis- en padelvereniging De Heksenmeppers

Touwslag 4
3421 JG Oudewater

KVK-nummer

40478568